Muffinki z borówkami amerykańskimi
Ciasto:
200 g mąki pszennej
1/2 łyżeczki sody
2 łyżeczki proszku do pieczenia
75 g cukru
200 ml maślanki
75 g masła
1 jajo
200 g borówek amerykańskich
Kruszonka:
20 g masła
20 g mąki
50 g cukru
W jednej misce wymieszaj wszystkie sypkie składniki, w drugiej maślankę z jajkiem i stopionym masłem. Wlej płynne składniki do sypkich i wymieszaj łyżką. Dodaj borówki amerykańskie i znowu wymieszaj. Warto obtoczyć borówki w mące, aby nie opadły na dno ciasta. Piecz w temp 200 st przez 20 min. Piecz w temp 200 st przez ok 20 min.
Fantastycznie się prezentuja i tak też muszą smakować! I zdjęcia są świetne ;)
OdpowiedzUsuńbyły pyszne, nast razem dodam wiecej borówek;p
Usuńale genialne to zdjęcie jak stoisz z tacą! :) aaah... sama zjadłabym teraz taką muffine:)
OdpowiedzUsuńdziękuję - się wystroiłam się :d
UsuńŚwietne zdjęcia.., a muffiny mega apetycznie wyglądają ! :)
OdpowiedzUsuń