Bakłażan z granatem i sosem jogurtowo-maślankowym

24.07.2013
Ten przepis znalazłam na blogu Kasi :) Połączenie bakłażana z granatem - bomba! 

Składniki:
2 bakłażany, 
oliwa z oliwek,
sól,
pieprz,
granat,
tymianek,

Sos :
5 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego,
5 łyżek maślanki,
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku,
sól

Bakłażany przetnij wzdłuż na pół, każdą połówkę ponacinaj od środka uważając, aby nie naciąć skóry.
Naoliwione bakłażany położ na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. Bakłażany piecz w temp 200 st około 40 minut. Z podanych składników w miseczce wymieszaj sos jogurtowo-maślankowy. Podawaj obficie polane sosem, z pestkami granatu, tymiankiem i skropione oliwą z oliwek. Smacznego! 










1 komentarzy: