Ten przepis znalazłam na blogu Kasi :) Połączenie bakłażana z granatem - bomba!
Składniki:
2 bakłażany,
oliwa z oliwek,
sól,
pieprz,
granat,
tymianek,
Sos :
5 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego,
5 łyżek maślanki,
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku,
sól
Bakłażany przetnij wzdłuż na pół, każdą połówkę ponacinaj od środka uważając, aby nie naciąć skóry.
Naoliwione bakłażany położ na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. Bakłażany piecz w temp 200 st około 40 minut. Z podanych składników w miseczce wymieszaj sos jogurtowo-maślankowy. Podawaj obficie polane sosem, z pestkami granatu, tymiankiem i skropione oliwą z oliwek. Smacznego!
Pięknie wyszło! Uwielbiam tego bakłażana!
OdpowiedzUsuń