Muffinki malinowo - brzoskwiniowe z kremem kakaowym

13.09.2013
Sezon na maliny już dawno minął, ale zawsze możecie wykorzystać mrożone:) Smacznego!

Składniki:
250 g mąki pszennej
100 g cukru 
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody
250 ml jogurtu naturalnego
100 ml oleju
1 jajo
4 brzoskwinie
100 g malin

Krem:
200 g masła (temp pokojowa)
1 jajo
10 g cukru
1 łyżeczka kakao

W jednej misce wymieszaj wszystkie sypkie składniki, w  drugiej jogurt z jajkiem i olejem. Wlej płynne składniki do sypkich i wymieszaj łyżką. Dodaj maliny i brzoskwinie i znowu wymieszaj. Piecz w temp 175 st przez ok 20 min. 
Krem: Jajo ubij z cukrem na parze dodaj łyżeczkę kakao i odstaw do ostygnięcia. Masło zmiksuj z ubitym jajem na puszystą gładką masę. Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową inaczej krem się zważy. Masę przełóż do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i na chwilę wstaw do lodówki.

fot. Maciej Rukasz






9 komentarzy:
  1. O mamo, rozkosz! Wyglądają tak smacznie...:)
    Pozdrawiam, Misha

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) Szybko musisz zrobić - maliny się kończą:)

      Usuń
  2. Magda genialne. To chyba pomysł na jutro.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję:) tylko krem z twarzy podobny zupełnie do nikogo;)

      Usuń
  3. A sezon jeszcze trwa. Dzisiaj kupiłam po 5 za koszyczek.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. no nie! kurdesz muszę w takim razie wybrać się na Ruską:)

      Usuń
  4. Piękne! A ta paterka <3
    Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń